open menu

“ANALYSIS” ΠΡΟΤΥΠΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ - ΜΑΡΙΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

Μαστρογιαννάκη - Μαρίνη Αλεξάνδρα

Σύντομο βιογραφικό

Η Αλεξάνδρα Μαστρογιαννάκη – Μαρίνη γεννήθηκε στα Θυμιανά της Χίου, αλλά σήμερα ζει και εργάζεται στην Κυπαρισσία, έδρα του δήμου Τριφυλίας. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υπηρέτησε ως αγροτική ιατρός στο Πυργί της Χίου και στη συνέχεια εργάστηκε στο νοσοκομείο της Χίου.   Πήρε ειδικότητα Μικροβιολογίας – Βιοπαθολογίας   (Αιματολογία – Βιοχημεία – Μικροβιολογία-Ανοσολογία) στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία στην Αθήνα με τη διεθνώς αναγνωρισμένη καθηγήτρια Μικροβιολογίας, Αντιγόνη Αρσένη. Από ειδικευόμενη συμμετείχε στο ερευνητικό έργο του Εργαστηρίου του Νοσοκομείου. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την Αιματολογία (Λευχαιμίες, Αιμοσφαιρινοπάθειες) υπό την εποπτεία του αείμνηστου Άρη Καρακλή, Διευθυντή τότε του Αιματολογικού Εργαστηρίου και της Αιμοδοσίας στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητάς της εκπόνησε τις εργασίες: “Χρώση Βλεφαρίδων στη Ψευδομονάδα” και “Acinetobacter calcoaceticus, ως αίτιο σηψαιμίας στα νεογνά” (Α. Μαστρογιαννάκη, Ε. Μαλάμου, Α. Αρσένη), το οποίο παρουσιάστηκε στο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο στην Αθήνα το 1985. Συμμετείχε στην ερευνητική εργασία “Το μυκόπλασμα ως αιτία στειρώσεως στους άνδρες” που έγινε υπό την εποπτεία της κ. Γιαμαρέλλου, ιατρού λοιμωξιολόγου, Καθηγήτριας Παθολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει δημοσιεύσει αρκετές εργασίες, ενώ έχει συμμετάσχει σε πλήθος συνεδρίων.

Από το 1985, ως Ιατρός Μικροβιολόγος – Βιοπαθολόγος προσφέρει τις υπηρεσίες της στο νομό Μεσσηνίας και δη στην επαρχία Τριφυλίας. Έχει ενεργό συμμετοχή σε Συνέδρια του κλάδου της και Σεμινάρια και συνεργάζεται με την έδρα Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών -πρόγραμμα Whonet- για την αντοχή των μικροβίων της κοινότητας στα αντιβιοτικά. Παράλληλα, παρακολουθεί τα μαθήματα που διοργανώνει η Μικροβιολογική Εταιρεία. Συμμετέχει στο πρόγραμμα ΑΤΛΑΣ, το οποίο είναι το Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών όλων των ΑΕΙ της Χώρας.

Σήμερα, διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο Εργαστήριο στην Κυπαρισσία με σύγχρονα μηχανήματα, Ιατρό Μικροβιολόγο-Βιοπαθολόγο, βιολόγο, εξειδικευμένο παραϊατρικό προσωπικό, νοσηλεύτριες και γραμματέα.

Προσφερόμενες Ιατρικές Υπηρεσίες

Το Εργαστήριο ANALYSIS παρέχει Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας που αφορούν στην πρόγνωση, τη διάγνωση και την παρακολούθηση της θεραπείας. Η σωστή οργάνωση, η επιστημονική κατάρτιση και ο υψηλός τεχνολογικός εξοπλισμός με τα σύγχρονα μηχανήματα που διαθέτει, αποτελούν εγγύηση για την ποιότητα και αξιοπιστία των προσφερομένων υπηρεσιών.

Το Εργαστήριο ANALYSIS διαθέτει τα κάτωθι τμήματα:

ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ

ΒΙΟΧΗΜΙΚΟ

ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ

ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΟ

ΟΡΜΟΝΟΛΟΓΙΚΟ

Διαθέτει επίσης ΤΜΗΜΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ, κατά τα πρότυπα του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία”.

Επίσης γίνονται:

ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ

ΔΕΙΚΤΕΣ ΚΑΚΟΗΘΕΙΑΣ

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ.

ΣΠΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ- ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ

ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN (Α-test, PAPP-A test)

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΘΡΟΜΒΟΦΙΛΙΑΣ

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΑΝΟΣΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ

ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΑΝΤΙΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΙΩΝ ΚΑΙ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ

ΑΙΜΟΛΗΨΙΕΣ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ

Είναι από τα ελάχιστα ιδιωτικά εργαστήρια που συμμετέχει στο Ε.Σ.Ε.Α.Π. (Εθνικό Σύστημα Εξωτερικής Αξιολόγησης των αποτελεσμάτων).

Έχει αναπτύξει και εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας το οποίο ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2008 (Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας) με πεδίο εφαρμογής ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ

Εξυπηρετεί την επαρχία ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ του Νομού Μεσσηνίας και την ευρύτερη περιοχή (ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ, ΦΙΛΙΑΤΡΑ, ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ, ΕΛΑΙΑ, ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ, ΑΥΛΩΝΑ, ΚΟΠΑΝΑΚΙ, ΑΕΤΟΣ, ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟ, ΔΩΡΙΟ, ΨΑΡΙ, ΦΙΓΑΛΕΙΑ, ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΧΩΡΙ, ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ, ΧΩΡΑ, ΚΟΡΥΦΑΣΙΟ, ΠΥΛΟΣ, COSTA NAVARINO κ.α.)


Medisyn Quality System

Medisyn quality system

Το Σύστημα Ποιότητας Medisyn Quality System αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πιστοποίησης συγκεκριμένων προδιαγραφών ποιότητας για τις εξετάσεις που εκτελούνται στο εργαστήριο μου και πιστοποίησης των ποιοτικών προδιαγραφών λειτουργίας του ιατρείου μου ως προς τον εξεταζόμενο πολίτη.

Συγκεκριμένα, τo παρόν ιατρείο διασφαλίζει την ποιότητα των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων, μέσω συμμετοχών και πιστοποιήσεων όπως:

 • Είναι μέλος του Συνεταιρισμού Εργαστηριακών Ιατρών Medisyn, τα εργαστήρια του οποίου διαθέτουν διαπιστευμένο Σύστημα Ποιότητας ISO 15189 για την εκτέλεση των εργαστηριακών εξετάσεων
 • Συμμετέχει σε διεργαστηριακά Σχήματα Ελέγχου Ποιότητας διαπιστευμένα κατά ISO 17043
 • Διαθέτει Πιστοποιητικό Ποιότητας ISO 9001:2015 για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων σε βιολογικά δείγματα
 • Διαθέτει Πιστοποιητικό Εξωτερικού Ελέγχου Ποιότητας για τις εργαστηριακές εξετάσεις: Κλινικής Χημείας και Αιματολογίας

Ειδικές υπηρεσίες

Το Εργαστήριο είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονο μικροσκόπιο ZEISS με συμπαρατήρηση και φωτογραφική κάμερα συνδεδεμένο με υπολογιστή. Διαθέτει  τέσσερις προσοφθάλμιους φακούς ώστε παράλληλα να γίνεται εκπαίδευση ειδικευόμενων ιατρών και άλλων επαγγελμάτων Υγείας (βιολόγων, τεχνολόγων κ.α.) Η ιατρός βλέπει πλακάκι σε όλες τις γενικές αίματος και παρέχεται η δυνατότητα φωτογράφησης κάθε παθολογικού ή άλλου αξιοσημείωτου ευρήματος. Η φωτογραφία που εκτυπώνεται συνοδεύει την απάντηση του εξεταζόμενου και αποτελεί πολύτιμο στοιχείο και πληροφορία για τον ασθενή και τον επιβλέποντα ιατρό του. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί ο θεράπων ιατρός  ενημερώνεται και οπτικά για τους ασθενείς του(καρκινοπαθείς υπο θεραπεία, σοβαρές ασθένειες όπως λευχαιμίες, βαριές αναιμίες, λοιμώξεις όπως η λοιμώδης μονοπυρήνωση, κολπίτιδες και άλλες παθήσεις).

Ο τρόπος αυτός διεκπεραίωσης της γενικής αίματος είναι πρωτοποριακός όσον αφορά τον χώρο της Π.Φ.Υ (Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας). Είναι επομένως, μεγάλο πλεονέκτημα που στην ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ  οι εξεταζόμενoι στο Εργαστήριο της Αλεξάνδρας Μαστρογιαννάκη-Μαρίνη  έχουν αυτή τη δυνατότητα. Το Εργαστήριο διαθέτει επίσης μηχάνημα απεικόνισης του αγγειακού δέντρου ώστε να μην αποτυγχάνει η αιμοληψία και να είναι ανώδυνη.

Επιπλέον υπηρεσίες αιμοληψία κατ΄οίκον, παιδική και βρεφική αιμοληψία.

 


Συμβάσεις με ταμεία

 • ΕΟΠΥΥ
 • ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
 • ΤΥΠΕΤ

Διεύθυνση

Αμβροσίου Φραντζή 19, Κυπαρισσία

10 εικόνες

Διεύθυνση: Αμβροσίου Φραντζή 19, Κυπαρισσία

Τηλέφωνο: 2761023845

Ώρες λειτουργίας:

Καθημερινά 06:45 -20:30 , Σάββατο κατόπιν ραντεβού

Email: Στείλτε email

Ζητήστε Ραντεβού

  Όλα τα πεδία της φόρμας είναι υποχρεωτικά
  Εγγύηση δικτύουMEDISYN
  doctor2

  MEDISYN - Το μεγαλύτερο δίκτυο ιατρικής διάγνωσης

  Ο ΜEDISYN αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο διαγνωστικών ιατρείων στην Ελλάδα. Με κορυφαίες πιστοποιήσεις και τα πλήρως εξοπλισμένα μηχανήματα τελευταίας και υψηλής τεχνολογίας ο MEDISYN, για πάνω από 25 χρόνια, πρωταγωνιστεί στον χωρο της υγείας και εξελίσσει την εργαστηριακή διάγνωση.

  ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ MEDISYN MEDISYN
  Copyright ©2024 vriskodiagnostiko.gr
  Design and Development by Oyster Hellas