open menu

«BiopathologyLabs» Φαρμάκης Μ. – Καζάκος Ε. Ιατρική ΙΚΕ

Σύντομο βιογραφικό

Το Ιδιωτικό Διαγνωστικό Κέντρο Βιοπαθολογίας «BiopathologyLabs» ιδρύθηκε το 2009 από τους ιατρούς Βιοπαθολόγους Δρ. Φαρμάκη Μιχαήλ MD και Δρ. Ευάγγελο Καζάκο MD, MSc, DTM&H. Αποτελεί μετεξέλιξη του Μικροβιολογικού εργαστηρίου του ιατρού Φαρμάκη Μιχαήλ το οποίο από το 1977 δραστηριοποιείται στην πόλη της Κοζάνης και αποτελεί επί σειρά ετών έναν από τους μεγαλύτερους ιδιώτες παρόχους Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Δυτ. Μακεδονίας.

Προσωπικό

Το Κέντρο μας απασχολεί 2 ιατρούς Βιοπαθολόγους, 1 Μοριακή Βιολόγο, 2 Τεχνολόγους Ιατρικών Εργαστηρίων, 2 Νοσηλευτές – Διασώστες ΕΚΑΒ και 2 γραμματείς.

Εγκαταστάσεις

Το Κέντρο μας στεγάζεται σε ιδιόκτητες εργαστηριακές εγκαταστάσεις 125τ.μ στο κέντρο της Κοζάνης με πρόσβαση ΑΜΕΑ. Διαθέτει σύγχρονο ιατρο-τεχνολογικό εξοπλισμό (με μέσο όρο ηλικίας τα 4 έτη) των εταιρειών Abbott, Stago, Thermo-Scientific, Zeiss, Qiagen, Cepheid, Gentier, Urit, ΜΤG GmBH.


Ειδικές υπηρεσίες

Τμήματα

Στο Κέντρο μας λειτουργούν τα εξής τμήματα: Βιοχημικό, Ανοσολογικό & Καρκινικών Δεικτών, Αλλεργιολογικό, Ορμονολογικό, Μικροβιολογικό, Μυκητολογικό, Ιολογικό και Ανδρικής Υπογονιμότητας, ενώ πρόσφατα στα πλαίσια του προγράμματος αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών προχωρήσαμε στη δημιουργία του 1ου ιδιωτικού εργαστηρίου Mοριακής Διάγνωσης στη Δυτική Μακεδονία σύμφωνα με τις υφιστάμενες οδηγίες Βιοασφάλειας του ΠΟΥ.

Εξειδικευμένες εξετάσεις & Ειδικές Υπηρεσίες

Επιπλέον αυτών, στο Μικροβιολογικό τμήμα εκτελούνται εξειδικευμένες εξετάσεις όπως καλλιέργειες & έλεγχος ευαισθησίας ειδικών παθογόνων (Helicobacter pylori, E. coli O157, Campylobacter jejuni, Yersinia enterocolica) καθώς και καλλιέργειες και έλεγχος ευαισθησίας Ζύμο- & Yφομυκήτων, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα (ASM, Public Health England).

Στο Ανδρολογικό τμήμα, εισήχθη από το 2009 – για πρώτη φορά σε Ελληνικό Διαγνωστικό Κέντρο – η μέθοδος CASA (Computer Assisted Sperm Analysis) για την εκτέλεση του σπερμοδιαγράμματος σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες (WHO, EHSRE).

Το Αλλεργιολογικό τμήμα διαθέτει αναλυτή προσδιορισμού αλλεργιογόνων με τη μέθοδο αναφοράς ImmunoCAP, η οποία αποτελεί μέθοδο αναφοράς και βρίσκεται εγκατεστημένος σε περίπου 10 εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα. Το τμήμα Μοριακής διάγνωσης εκτελεί κατ’ αποκλειστικότητα στη Δυτική Μακεδονία – εκτός του μοριακού ελέγχου COVID-19,  έλεγχο διαφόρων λοιμώξεων (HBV, HIV, Γρίπης Α/Β,RSV, ΣΜΝ κ.α) καθώς και άλλων δεικτών (CVD, HLA B27, Κυστικής Ίνωσης).

Αιμοληψία κατ’ οίκον και λήψεις δειγμάτων COVID-19 στην ευρύτερη περιοχή του νομού Κοζάνης, παιδική αιμοληψία.

Συνεργασίες

Μέσω διαφορετικών συνεργασιών με σύγχρονα, πιστοποιημένα εργαστήρια της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΗΠΑ, Γαλλία), το Κέντρο μας διαθέτει τη δυνατότητα εκτέλεσης εξειδικευμένων εξετάσεων καθώς και του Μη Επεμβατικού Προγεννητικού Ελέγχου (ΝΙΡΤ).

Στο Κέντρο μας διενεργούνται καθημερινά, εσωτερικά προγράμματα διακρίβωσης οργάνων και αντιδραστηρίων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, ενώ από το 2011 όλα τα τμήματα του Εργαστηρίου συμμετέχουν σε ελληνικά και διεθνή προγράμματα διεργαστηριακού εξωτερικού ποιοτικού ελέγχου – EQAS (BIO-RAD®, ΕΣΕΑΠ, ICOVEQAS).

ISO

Η εταιρεία διαθέτει πιστοποιητικό συστήματος διαχείρισης ποιότητας ISO 9001:2015 (SWISS Approval) και είναι ένα από τα ελάχιστα εργαστήρια στην Ελλάδα με πιστοποιητικό Μ&W (SWISS Approval) για την διασφάλιση της πρόληψης & ελέγχου των αερογενώς μεταδιδόμενων λοιμώξεων, όπως ο SARS-CoV-2 (COVID-free).

Συμβεβλημένα Ταμεία

Είναι συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ, τον ΕΔΟΕΑΠ, το ΤΥΠΕΤ ενώ εξυπηρετεί ατομικά και ομαδικά συμβόλαια των μεγαλύτερων ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών καθώς και προγράμματα Υγείας Τραπεζών.

Συμμετοχή σε Έρευνες

Τέλος, συμμετέχουμε στην εκπόνηση ερευνητικών ιατρικών προγραμμάτων σε συνεργασία με      Πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.


Συμβάσεις με ταμεία

 • ΕΔΟΕΑΠ
 • ΕΟΠΥΥ
 • ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
 • ΤΥΠΕΤ

Διεύθυνση

Ελ. Βενιζέλου 2, Κοζάνη

2 εικόνες

Διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 2, Κοζάνη

Τηλέφωνο: 2461026775

Ώρες λειτουργίας:

Καθημερινά 07:15 – 20:00 Σάββατο κατόπιν συνεννόησης

Email: Στείλτε email

Ζητήστε Ραντεβού

  Όλα τα πεδία της φόρμας είναι υποχρεωτικά
  Εγγύηση δικτύουMEDISYN
  doctor2

  MEDISYN - Το μεγαλύτερο δίκτυο ιατρικής διάγνωσης

  Ο ΜEDISYN αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο διαγνωστικών ιατρείων στην Ελλάδα. Με κορυφαίες πιστοποιήσεις και τα πλήρως εξοπλισμένα μηχανήματα τελευταίας και υψηλής τεχνολογίας ο MEDISYN, για πάνω από 25 χρόνια, πρωταγωνιστεί στον χωρο της υγείας και εξελίσσει την εργαστηριακή διάγνωση.

  ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ MEDISYN MEDISYN
  Copyright ©2024 vriskodiagnostiko.gr
  Design and Development by Oyster Hellas