open menu

ΠΡΟΝΟΩ

Παπαλάμπρου Δήμητρα

Σύντομο βιογραφικό

Η Δρ. Δήμητρα Παπαλάμπρου γεννήθηκε στην Κρήτη το 1959 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 1985 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κλούζ.  Το 1986 υπηρέτησε ως αγροτικός ιατρός στα Βρέσθενα Λακωνίας, ενώ  το 1991 ολοκλήρωσε την ειδικότητά της στη Βιοπαθολογία (Μικροβιολογία) στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Κατά την διάρκεια της ειδικότητας της υπηρέτησε στο Τμήμα  Κλινικής  Βιοχημείας, Εργαστηριακής Αιματολογίας, Μικροβιολογίας  και  Ανοσολογίας, συμμετέχοντας τόσο  στην εκπόνηση  ερευνητικών εργασιών όσο και σε πολλά σεμινάρια με παρεμφερές γνωστικό αντικείμενο. Το 1988 ξεκίνησε την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής με θέμα «Επιδημιολογική μελέτη Κοαγκουλάση Αρνητικών Σταφυλοκόκκων απομονωθέντων από φλεβοκαθετήρες νοσοκομειακών  ασθενών».

Ένα χρόνο αφότου ολοκλήρωσε την  εκπαίδευσή της ως Μικροβιολόγος, πήρε τον τίτλο της διδάκτορος του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό “Άριστα”. Από 1993 έως το 1997 υπηρέτησε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Εδρα της Μικροβιολογίας ως εξωτερικός  μεταδιδακτορικός  συνεργάτης- ερευνητής.  Το διάστημα αυτό επικεντρώθηκε στην έρευνα  της συμβατικής και μοριακής  μυκητολογίας, συμμετέχοντας  στη  συγγραφή  εργασιών αναφορικά με την  απομόνωση μυκήτων Candida από εν τω βάθει μυκητιάσεις σε ανοσοκατασταλμένους ασθενείς (καρκινοπαθείς, φορείς HIV). Την ίδια περίοδο ασχολήθηκε με την εφαρμογή μεθόδων μοριακής μυκητολογίας (PCR, PFGE, CHEF), όπως και με τη μελέτη για τη δοκιμασία  ευαισθησίας  των  μυκήτων στα αντιμυκητιασικά  φάρμακα. Κατά την  υπηρεσία  της στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκπαίδευσε φοιτητές Ιατρικής και παρέδωσε μαθήματα Μυκητολογίας σε τεχνολόγους ιατρικών εργαστηρίων στην Υγειονομική Σχολή Αθηνών, συμμετέχοντας παράλληλα σε σεμινάρια Ιατρικής Μυκητολογίας και Μικροβιολογίας ως ομιλήτρια και ως ακροάτρια. Την ίδια περίοδο συνεργάστηκε με το Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» πετυχαίνοντας την απομόνωση και τυποποίηση μυκήτων (δερματοφύτων) από κλινικά δείγματα.

Από το 1992 μέχρι σήμερα είναι υπεύθυνη του Μικροβιολογικού  Διαγνωστικού  Ιατρείου, το οποίο στεγάζεται  σε νεοκλασικό κτίριο κοντά στο κέντρο της Αθήνας. Το Μικροβιολογικό Διαγνωστικό Ιατρείο παρέχει ιατρικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, καθώς διαθέτει άρτιο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, εφαρμόζει  καθημερινά εσωτερικό ποιοτικό έλεγχο και συμμετέχει σε επίσημους εξωτερικούς ελέγχους και διαθέτει  ISO.


Medisyn Quality System Plus

Medisyn quality system plus

Το Σύστημα Ποιότητας Medisyn Quality System Plus αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πιστοποίησης συγκεκριμένων προδιαγραφών ποιότητας για τις εξετάσεις που εκτελούνται στο εργαστήριο μου και πιστοποίησης των ποιοτικών προδιαγραφών λειτουργίας του ιατρείου μου ως προς τον εξεταζόμενο πολίτη.

Συγκεκριμένα, τo παρόν ιατρείο διασφαλίζει την ποιότητα των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων, μέσω συμμετοχών και πιστοποιήσεων όπως:

 • Είναι μέλος του Συνεταιρισμού Εργαστηριακών Ιατρών Medisyn, τα εργαστήρια του οποίου διαθέτουν διαπιστευμένο Σύστημα Ποιότητας ISO 15189 για την εκτέλεση των εργαστηριακών εξετάσεων
 • Συμμετέχει σε διεργαστηριακά Σχήματα Ελέγχου Ποιότητας διαπιστευμένα κατά ISO 17043
 • Διαθέτει Πιστοποιητικό Ποιότητας ISO 9001:2015 για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων σε βιολογικά δείγματα
 • Διαθέτει Πιστοποιητικό Εξωτερικού Ελέγχου Ποιότητας για τις εργαστηριακές εξετάσεις: Κλινικής Χημείας, Αιματολογίας, Ορμονών, Καρκινικών δεικτών και Πήξης-Βακτηριολογίας-Ούρων

Ειδικές υπηρεσίες

Αιμοληψία κατ’οίκον

Αιμοληψίες σε βρέφη, παιδιά και εφήβους


Συμβάσεις με ταμεία

 • ΕΟΠΥΥ

Διεύθυνση

Αγίου Μελετίου 194, Αθήνα

7 εικόνες

Διεύθυνση: Αγίου Μελετίου 194, Αθήνα

Τηλέφωνο: 2105121717

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα έως Παρασκευή 07:00 με 15:00, Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα 18:00-20:00 και Σάββατο 08:00-11:00

Ιστοσελίδα:Δείτε το site

Email: Στείλτε email

Ζητήστε Ραντεβού

  Όλα τα πεδία της φόρμας είναι υποχρεωτικά
  Εγγύηση δικτύουMEDISYN
  doctor2

  MEDISYN - Το μεγαλύτερο δίκτυο ιατρικής διάγνωσης

  Ο ΜEDISYN αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο διαγνωστικών ιατρείων στην Ελλάδα. Με κορυφαίες πιστοποιήσεις και τα πλήρως εξοπλισμένα μηχανήματα τελευταίας και υψηλής τεχνολογίας ο MEDISYN, για πάνω από 25 χρόνια, πρωταγωνιστεί στον χωρο της υγείας και εξελίσσει την εργαστηριακή διάγνωση.

  ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ MEDISYN MEDISYN
  Copyright ©2024 vriskodiagnostiko.gr
  Design and Development by Oyster Hellas