open menu

Άθληση στην πισίνα

Αν σας απασχολεί το πώς φαίνεστε φορώντας μαγιό, ας έχετε κατά νου ότι οι δίαιτες εν όψει καλοκαιριού δεν έχουν αποτέλεσμα. Ξεκινήστε άμεσα ώστε να απολαύσετε τα οφέλη του νερού τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική σας υγεία. Το να κολυμπάτε τρεις φορές την εβδομάδα για 25 με 45 λεπτά τη φορά ασκεί το σώμα τόσο όσο και ένα τμήμα αερόμπικ. Η κολύμβηση αποτελεί το καλύτερο είδος συνολικής άσκησης. Αν η κολύμβηση εφαρμοστεί σωστά, ευεργετεί πολύ την αναπνοή και βελτιώνει επίσης και την ψυχολογία σας. Πολύ καλή άσκηση ολόκληρου του σώματος μπορεί να επιτευχθεί όταν ένας κολυμβητής επικεντρώνεται στην τεχνική κάθε στυλ κολύμβησης καθώς κι όταν εναλλάσσει το στυλ κολύμβησης ενώ κολυμπάει. Η δυναμική κολύμβηση περιλαμβάνει προπόνηση κατά διαστήματα όπου εναλλάσσονται γρήγορες με αργές διαδρομές κατά τη διάρκεια της κολύμβησης. Αν επιταχύνετε κάθε πέντε γύρους κατά τη διάρκεια μιας άσκησης πενήντα γύρων, θα κάψετε λίπος και θα αποκτήσετε αντοχή.

Η χαλάρωση, η προθέρμανση και η σωστή αναπνοή θα μεγιστοποιήσουν την αποτελεσματικότητα της άσκησης στην πισίνα. Το stretching στην άκρη της πισίνας δεν είναι απαραίτητο αλλά βοηθά στην ευλυγισία. Μερικές αργές διαδρομές στην αρχή και στο τέλος κάθε άσκησης αρκούν.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την αναπνοή προσπαθήστε να μην καταπίνετε αέρα.

Αναπνεύστε ήρεμα και ομαλά όπως αναπνέετε συνήθως και μην κρατάτε ποτέ την αναπνοή σας. Μερικοί ειδικοί λένε ότι όταν το κεφάλι σας μπαίνει ξανά στο νερό αφού έχετε εισπνεύσει (δεξιά ή αριστερά από τον ώμο σας) θα πρέπει να κοιτά ευθεία μπροστά αντί για ευθεία κάτω. Αυτό επιτρέπει στην τραχεία να ανοίξει και έτσι μπορείτε να εκπνεύσετε πιο εύκολα.

Να θυμάστε ότι οι προπονητές δεν είναι μόνο για τα τμήματα κολύμβησης παιδιών. Ένας προσωπικός προπονητής στο πλάι της πισίνας – που θα παρακολουθεί το στυλ κολύμβησης και το ρυθμό της καρδιάς σας – μπορεί να σας βοηθήσει να μεγιστοποιήσετε την αποτελεσματικότητα της άσκησης μέσα στο νερό.

Αερόμπικ μέσα στο νερό

Αν δεν μπορείτε να κολυμπήσετε, μην αποθαρρύνεστε από την άσκηση μέσα στην πισίνα. Το αερόμπικ μέσα στο νερό προσφέρει μια αποτελεσματική και ασφαλή άσκηση. Το 80 τοις εκατό της πίεσης που ασκείται στις αρθρώσεις και τα οστά απορροφάται από το νερό. Επίσης το νερό προσφέρει στο σώμα 12 τοις εκατό περισσότερη αντίσταση από ό,τι ο αέρας. Η αντίσταση έχει χαμηλή ένταση και αντί να κατευθύνεται προς μια κατεύθυνση, κινείται προς πολλές κατευθύνσεις και έτσι αντίθετες ομάδες μυών λειτουργούν ταυτόχρονα. Οι κινήσεις που γίνονται δημιουργούν επίσης εμπόδια και αναταραχή, με αποτέλεσμα όταν αυξάνεται η ταχύτητα να αυξάνεται ταυτόχρονα και η αντίσταση. Έτσι οι μύες εργάζονται πιο σκληρά.

Πιθανό το αερόμπικ μέσα στο νερό να σας φανεί πιο εύκολο από ένα τμήμα γυμναστικής στο γυμναστήριο. Λόγω της άνωσης του νερού, τα προγράμματα άσκησης μέσα σε πισίνα είναι δημοφιλή σε ανθρώπους που δεν είναι τόσο συντονισμένοι. Το νερό βοηθά την κυκλοφορία και κάποιοι υποστηρίζουν ότι το αποτέλεσμα του μασάζ που κάνει βοηθά στη μείωση της κυτταρίτιδας.

Πώς να παρακολουθήσετε τον ρυθμό της καρδιάς σας.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κάψετε θερμίδες και να μειώσετε το λίπος του σώματος είναι να γυμνάζεστε όσο πιο πολύ και σκληρά μπορείτε. Για να μετρήσετε πόσο σκληρά γυμνάζεστε, θα πρέπει να γνωρίζετε ποια συχνότητα καρδιακών παλμών πρέπει να επιτυγχάνετε κατά την άσκηση, έτσι ώστε να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης ο ρυθμός της καρδιάς σας αυξάνεται. Όσο πιο έντονα ασκείστε τόσο πιο γρήγορα χτυπά η καρδιά σας. Ο καθένας έχει ένα μέγιστο αριθμό με τον οποίο χτυπά η καρδιά του. Μπορείτε να ελέγξετε την ένταση με την οποία ασκείστε, υπολογίζοντας πόσο πλησιάζει ο ρυθμός της καρδιάς σας στο μέγιστο ρυθμό της κατά τη διάρκεια της άσκησης. Ωστόσο δεν θα πρέπει να ασκείστε ποτέ με τη μεγαλύτερη ένταση.

Πηγή: https://allabouthealth.gr/%ce%ac%ce%b8%ce%bb%ce%b7%cf%83…/


Διαβάστε ακόμα

doctor2

MEDISYN - Το μεγαλύτερο δίκτυο ιατρικής διάγνωσης

Ο ΜEDISYN αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο διαγνωστικών ιατρείων στην Ελλάδα. Με κορυφαίες πιστοποιήσεις και τα πλήρως εξοπλισμένα μηχανήματα τελευταίας και υψηλής τεχνολογίας ο MEDISYN, για πάνω από 25 χρόνια, πρωταγωνιστεί στον χωρο της υγείας και εξελίσσει την εργαστηριακή διάγνωση.

ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ MEDISYN MEDISYN
Copyright ©2024 vriskodiagnostiko.gr
Design and Development by Oyster Hellas