Διατροφικοί φθινοπωρινοί θησαυροί
Η διατροφική αξία του μήλου, επιβεβαιώνει απόλυτα τη λαϊκή ρήση. Το μήλο περιέχει ορισμένες διατροφικές ενώσεις που μπορούν να μειώσουν την πιθανότητα κυρίως των μεγαλύτερων σε ηλικία ατόμων, να γίνουν πιο αδύναμοι. Γνωστές ως φλαβονόλες αυτές οι φυσικές ενώσεις έχουν συνδεθεί με πολλά οφέλη για την υγεία. Εκτός από το μήλο τις συναντάμε σε αρκετά φρούτα και λαχανικά, όπως τα αχλάδια, το σπανάκι, το μπρόκολο, τα πορτοκάλια, τις ντομάτες κ.α.